Az időjárás jelenleg olyan, mintha valaki kapcsolgatna egy 3 funkciós időjárás panelt....de állandóan! Egyik nap csodálatos napsütés, a virágok próbálkoznak kibújni, másik nap szürke borús időjárás, esetleg egy kis esővel megspékelve, a harmadik nap pedig arra ébred az ember, hogy valami nagy fehérség vakít a roló mögött. Grasmere megint havas lett, de nagyon. Másnap pedig ismételten semmi nyoma a hónak és kezdődik minden elölről. Nem tűnik uncsinak igaz?! :) Amúgy az. Most ahogy írom a blogot, teljesen borús időnek néztünk elébe, de pont most kisütött a nap és esik valami izé, olyan havas esős jellegű dolog. Az időjárás itt mindig szolgáltat témát, ha épp nem tudsz valakinek mit mondani, mindig újjal tudsz előállni. Na még egy gondolatot elővezetek az időjárásról, aztán ígérem befejezem :) Az étteremben csodálatos látvány nyílik a hegyekre, a kertre. Ha süt a nap azért, ha esik a hó azért gyönyörű a kilátás. Nagyon el lett találva a hotel helyszín szempontjából.

images.jpg

Most hogy nézem ezt a képet, azóta egy pár dolog változott. Középre be lett szerelve egy bazi nagy csillár, amúgy nagyon menő. Már tovább is kalandozom az időjárásról. Látjátok azokat a székeket a képen??? Jajj de utálom őket :D Most hirtelen nem jut eszembe az anyagnak a neve, ami a széket borítja, de az a fajta, ami ha simogatod, akkor más színe lesz, mármint sötétebb lesz vagy világosabb. Tehát ha valaki leteszi rá a kis seggét, akkor az szépen ott marad, pontosabban a nadrágnak a mintája, valamint ha hozzá érsz, az ujjad is meglátszik rajta. Szóval csupa haszon. Na kérem szépen, ezeket a székeket kell nekünk "simára simogatni" :) Reggeli után, miután megterítettünk a vacsorához ( ez jelent előételes, főételes és desszertes evőeszközöket, két pohárral megspékelve+szalvéta) egy kefével szépen le kell söpörni az esetleges morzsákat, de főleg a esetleges segg nyomokat :D Ez fantasztikus feladat, mire minden széket egyesével szépen érintetlen, simára keféled. Ez a legrosszabb esetben (ha minden asztalt használtak és csak 2 ember ül asztalonként) minimum 48 széket jelent. Agyhalál.

Kicsit mégis visszatérve az időjárásra...azért közeledik a jó idő, legalábbis a virágokról azt hihetnénk. Bújnak elő a földből szegények, de ez a nyomoronc hó, mindig befedi őket vagy éppen a minusz csíp beléjük. Eddig csak egy bokorral találkoztam, ami kezdett rügyezni, na meg pár kiültetett virággal, és természetesen hóvirággal, krókusszal. Spring is coming soon :)

DSCN1101.JPG

Nem olyan régen épp volt pár szép napos, kellemes hőmérsékletű napunk. Így aztán fogtuk magunkat és elsétáltunk egészen a következő faluig, Ambleside-ig. Az út több, mint 2 órás volt. Igaz, a sok megálló a fotózás miatt, rontott a menetidőn. Először erdős részen vitt az út, patak partján is sétáltunk, de volt, hogy a rendes közút mellett sétáltunk. Ez a rész picit hangos volt a sok kocsi miatt, de a báránykák 5 méterre és a szép látvány kárpótolt.

DSCN1104.JPG

DSCN1112.JPG

DSCN1113.JPG

DSCN1117.JPG

DSCN1123.JPG

DSCN1124.JPG

DSCN1125.JPG

DSCN1126.JPG

DSCN1128.JPG

DSCN1134.JPG

DSCN1132.JPG

DSCN1136.JPG


DSCN1140.JPG

Helyes ez a kis falu, szerintem legalábbis falu szerűség. Itt már több lehetőség van vásárlás terén. Most főleg élelmiszerekre gondolok. Van Tesco Express és egy kicsi Spar is. Először, amikor megláttam a Spart, tökre megörültem, hogy valami hasonlót is kapunk, mint esetleg otthon. Hát csalódtam. Ahhoz képest, hogy itt több a bolt és én azt gondolnám, hogy esetleg olcsóbbak is a termékek, de nem. A választék az nagyobb, aztán pont. Körbe néztünk kicsit a központibb részen, ettünk egy jót egy Thai kajáldában. Esküszöm itt Angliában tiszta Olaszországot játszanak, minta szieszta idő lenne. A legtöbb kajálda, délután 5-kor nyit ki legkorábban. persze vannak gyors kajáldák, mint Meki és barátai, esetleg fish & chips-es, de ennyi. Ez a népség inkább vacsorás, mint ebédes. Az hotelben is, amit kapunk kaját, ebédre (náluk az reggelinek van nevezve) az elég lightos, a vacsi, na az a nagy kajálás időpontja. Ezt mondjuk általában kihagyom, a fogyókúra érdekében. De visszatérve a Thai kajáldára...az éttermet valóban ferde szeműek vezetik. Bocsánat a kifejezésért, de nem tudom, hogy most pontosan kik is. Az étterem nagyon hangulatos volt, a kaja finom volt. Hát végülis hasonlított az otthoni kínaira. Voltak asztalok, és egy rész a helységnek, ahol a földön ülhettél. Először nem is értettem, hogy miért jó ez, és hova teszik a lábukat??? Aztán később észre vettem, hogy van egy lyuk az asztal alatt, a láb lelógatására, tisztára mint egy szerelő akna :) A kedvencem a pálmafás lámpa volt.

DSCN1165.JPG

DSCN1161.JPG

És pár kép Ambleside-ról...

DSCN1141.JPG

DSCN1143.JPG

DSCN1150.JPG

DSCN1154.JPG

DSCN1155.JPG

Szerintem már említettem régebben, hogy itt a templomok elég furák. Belül inkább hasonlít egy napközis foglalkoztató helységre. Székek különböző csoportosulásban, tele gyermek rajzokkal, gyermek sarokkal. Az oltár nem is igazán kivehető, hogy hol van. Itt a templomban nem tudtam nagyon képet készíteni, de jön még templom az én utcámba :) Ezek a szines házak pedig az utolsó képen, mind szállások. Ahány ajtó, annyi különböző szállás. Az hogy picik senkit ne zavarjanak meg. A szobák kulturáltnak és kellemesnek tűnnek, aranyos kis reggeliző helységekkel és pici lounge-kal. Hát az angolok ezen a téren tudnak, Pici, de cuki :) Nálunk meg a böhöm szállodák mennek otthon. Ambleside-ban a séta és a kaja, valamit egy kis vásárlás után lusták voltunk haza gyalogolni. Persze a busz 10 perccel a buszmegállóba való érkezésünk elött ment el. Megfáradtan és picit fázva egy beülős kávé mellett szavaztunk. De az étlapot megtekintve lett belőle forrócsoki, kávé és Sticky Toffee Puding. Ezt mindenhol meg kell kóstolni :) Természetesen lekéstük megint a buszt...

DSCN1168.JPG

DSCN1172.JPG

DSCN1171.JPG

A hely nagyon hangulatos volt, tele régiségekkel. Éééés itt találkoztam először azzal a jelenséggel, hogy pillecukor volt a forrócsokimon :) Én ilyet csak filmekben láttam még! Nagyon buli volt. Ja és a tejszínhab elmaradhatatlan kellék. Annyira megtetszett a dolog, hogy gyorsan be is szereztem pillecukrot itthonra. Itt kint lehet kapni mini változatában is. Aki még nem próbálta, az ne habozzon, próbálja ki!! Ha most nem ettem volna egy csoki pudingot, akkor tuti csinálnék én is egyet azonnal. A pillecukor angol neve, marsmallow :)

page_1.jpg

Ha már így az ételeknél tartunk, akkor el kell hogy mondjam, egyre többet főzök. Szabadnapon mindig, de akad, hogy munkás napokon is. Olivérnek a csirke a mániája, így sokszor van csirke, sokféle elkészítési módon. De a vacsi sokszor répa és brokkoli, sajttal megbolondítva. Ez onnan jött, hogy a boltban lehet kapni kb. egy adagnyi pucolt és szeletelt répát és brokkolit. Sőt zacskóstul be lehet tenni a mikróba és megpárolja magát a zacskóban.   Jó cucc, habár kissé büdi a párolódás közben :) Próbálunk odafigyelni az étkezésre. Nem mondom, hogy 100%-os diéta megy, de próbálkozunk. Az edzés is be van nekem iktatva 3x egy héten. A futás számomra még nem aktuális, kicsit hideg van még, és én nem vagyok fanatikus, hogy 5 fokban fussak. A jövőbeni futás gondolata új dolgot is megpendített az agyamba, egy új Nike futó cipő beszerzését :) Tehát teszek a súlyvesztésért, de ennek ellenére a szar mérleg azt állítja, hogy egy grammot nem fogytam. A tükörben, pedig látszik, hogy ment le valami. Akkor most valaki hazudik!!! Vagy a szaros mérleg (ami elég érdekesen mér amúgy) vagy a tükör (ami talán picit vékonyít). Na mindegy, júliusig még van idő, hogy kitaláljam melyik hazudik. A jó alak mellé azonban júliusig egy kis szín is kéne. Az angolok kennek magukra minden barnító szart. Elég viccesek néha. Én inkább akkor már szoliba mennék, de persze az ugye nem érhető el csak úgy. Szóóóval, amikor majd nagyobb városba látogatunk a jövőben, mindig kell keresni egy szolit és barnulni picit. Ettől az angol naptól szerintem nyáron sem lehet sokat várni. 

Ha bejönne végre a jó idő, már rengeteg utazási célpontot kitűztem magunknak. Persze csak itt a környéken, de az sem olyan olcsó buli, szóval csak mértékkel. Egy-egy napra alkalmas célpont például....

Keswick

keswick_web.jpg

Lancaster

City-of-Lancaster.jpg

2 napos kiruccanás Blackpool-ba

blackpool-home-infopane-image-2011-sq.jpg

86_BlackpoolTower150_jpg.jpg

De még sorolhatnám az uticélokat, csak győzzük szabadnappal. Van egy egész Angliával foglalkozó útikönyvünk. Múltkor nézegettem, hát csorgott a nyálam, milyen szép helyek vannak. Több hét kéne és sok pénz, hogy belehessen járni Angliát rendesen. Ja és egy kocsi, mert azzal olcsóbb lenne. De itt tuti nem mernék autóba ülni! Ez a bal oldal halál. Még a mai napig azt hiszem, hogy senki nem vezeti a kocsit, mert nincs baloldalon senki... :)

Már tudom mi fog nagyon hiányozni, ha haza költözünk. Az internetes vásárlás. Tudom, hogy ez otthon is lehetséges már, de itt valahogy még jobban működik és alapból dombornyomott kártyát kapunk, ami kell hozzá. Az Amazont imádom. Végülis ugyan az, mint az Ebay. Mondjuk csak egy baj van ezzel a vásárlósdival. El sem kell menni itthonról hozzá és már költheted is a pénzt. Kényelmes nagyon. Ha már vásároltál egyszer, akkor többet nem is kell az adataidat megadnod, csak a vásárlás gombot kell megnyomnod. És minden szuper hamar ki van szállítva, nem úgy mint otthon. Szállítási díj néha akad, de ingyenes is van. Itt a posta szuper. Az otthoni igazán tanulhatna tőlük. Szombaton is van kiszállítás, gyors és megbízható. Képeslap feladás Magyarországra, kb. annyiba kerül, mint otthon feladni egy levelet egy másik városba. Ez a netes vásárlás azért is nagyon szuper, mert itt a faluban ugye nem nagyon tudunk vásárolni. Ha csak egy valami kell, akkor olcsóbb akár a postai költséggel együtt az áru, mintha elutaznék mondjuk Kendalba érte és akkor még a cuccért is fizetni kell. Pont kellett egy cipő a munkába sürgősen, de nem volt időm bemenni, puff rendeltem egyet az Amazonról. Itt volt pikk pakk. Jó persze sok mindent nem lehet próba nélkül megvenni, de ez a cipő tudtam, hogy jó lesz. Most épp egy pirítóst és egy vízforralót rendeltünk közösen a lakótársakkal. Holnap már meg is kapjuk :) 

Ha már lakótársak...az egyetlen magyar lakótársunk haza költözött végleg Magyarországra. Már csak 3-an maradtunk. Fogyatkozunk :( Most a lakásba új lakók jöttek. Pontosabban átköltöztek a másik staff house-ból. Így megint sokan lettünk, de egyenlőre semmi gond nincs. 

Az angolozás haladgat. Mostanában sikerül rávenni magamat egy kis tanulásra. Sokszor azon kapom magam, hogy angolul mondom magamban a dolgokat. Persze ne ilyen nagy filozófiai gondolatokra gondoljatok, csak egyszerű dolgokra. A kérdezés már nagyon megy. A kérdő szórend gyakorlatban tudatosult igazán. Vannak jobb napok, amikor nagyon megy az angol. Amikor fel vagyok háborodva és panaszkodom, akkor nagyon megy, nem is értem honnan és hogyan. Viszont valamikor még az este felszolgált kenyér nevét sem tudom elmondani :) 

Egy kérdés az élelmiszer iparnak....miért kell minden szaros müzlibe mazsolát rakni?? Reggelre müzli a menü mostanában ugyanis. Szerintem a doboz fele tuti mazsola, amivel én rosszul járok, mert szépen komótosan kiválogatom, a müzlim fogy, Olivér meg jól jár, mert az ő tányérjában landol. Eddig egy müzlivel találkoztam itt, amiben nem volt ez az ősellenség. Nehéz az élet mi?!?

müzli.jpg

Szabadnapjainkon a sorozatok nagyon is fontos szerepet játszanak :) Ne brazil csodákra gondoljatok. Az Így jártam anyátokkal-t kivégeztük, most a Big Bang Theory, alias Agymenők megy nagyon. Barátok Közt is :) Éljen a net. Kell valami hazai is :) Mostanában pedig a Once upon a time, Egyszer volt, hol nem voltra vagyok ráállva. Csak kár, hogy mindegyiknek vége van egyszer...

Remélem ez a bejegyzés "DE" szócskákbsn szegényre sikeredett...gyanúsan sokat használtam az elmúlt írásaimban :)

A bejegyzés trackback címe:

https://azangliaiprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr615141309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása